Pages

Breaking News

NOVINKY OD CATRICE - HIT OR MISS?

IMG_5848
Nedávno se v drogerii objevilo několik nových produktů od Catrice, tak jsem se je rozhodla vyzkoušet, protože mě zaujaly a byla jsem zvědavá, jak mi budou nebo nebudou vyhovovat. 😜

TRUE SKIN MAKE-UP
Viděla jsem hodně pozitivních recenzí na nový makeup True Skin, který by měl být hydratační, vysoce krycí a zároveň na pleti lehký jako pírko, to zní skvěle, ale je to opravdu tak? Moc se mi líbí obal makeupu, skleněná lahvička s pumpičkou, do které vidíte a rose gold lesklé víčko. Trochu mě ale zklamalo, že pumpička vevnitř je bíla, myslela jsem, že bude ve stejném provedení jako víčko, ale to asi není zas tak důležité. I přesto, že odstínů není hodně, tak i to málo je rozdělené na podtóny. Vybrala jsem si odstín N 004 Neutral porcelain, který mi z těch všech nabízených přišel nejsvětlejší. Odstín mi moc nevyhovuje, a na to, že by měl být neutrální, tak mi přijde docela dost žlutý. Potřebovala bych o něco světlejší a méně žlutý, ale překvapivě to není zas taková tragédie a dá se s tím celkem pracovat. Konzistence makeupu je spíše tekutá. Musí se dobře a rychle rozetřít, protože rychle usychá a pak mi dělal na obličeji fleky. Krytí rozhodně není vysoké, je takové lehčí až střední. Makeup můžete navrstvit, ale výsledný efekt se mi vůbec nelíbil. Celkově mi přijde, že tento makeup nedělá moc hezkou pleť a divně na ní sedí. Mám spíše suchou pleť a tak jsem se těšila, že se v drogerii objevil nějaký hydratační makeup, který bude vypadat hezky a bude dělat to, co slibuje, ale ne. Jsem z něj zklamaná a nechápu ten hype kolem. Nedoporučuji. PS. také v něm vidíte snahu napodobit True Match od Lorealu? Ten je mimochodem super. 😎

TRUE SKIN KOREKTOR
K makeupu jsem si také pořídila True Skin korektor, který mě hlavně zaujal svým aplikátorem, který je široký a super ohebný, takže se dobře přizpůsobí místu, kam ho aplikujete. Odstíny jsou rozdělené stejně jako u makeupu na podtóny. Vybrala jsem si N 002 Neutral ivory a i přesto, že by se mělo jednat o nejsvětlejší odstín, zase tak světlý není. Je opět poměrně dost žlutý, nicméně v případě korektoru mi to nevadí, protože tak lépe zakryje modré kruhy pod očima. Konzistence korektoru je gelová, středně hutná a dobře se roztírá. Krytí by mělo být údajně vysoké, ale takhle si rozhodně vysoké krytí nepředstavuji, přijde mi spíše jako lehké střední krytí. Oční okolí sice nijak zásadně nehydratuje, ale také ho nevysušuje. Neurazí, nenadchne, ale musím říct, že je rozhodně o dost lepší než makeup ze stejné řady.

5 IN A BOX MINI PALETKA
Když jsem viděla tuhle paletku, hned jsem v ní viděla podobnost s malými paletkami od Natashy Denony, což mě na jednu stranu trochu odrazovalo od koupě, protože moc nemám ráda, když se značky přiživují na nápadech jiné značky, ale moc se mi líbilo to barevné spektrum, které tahle paletka má a tak jsem po ní nakonec sáhla. Pět hezky barevných stínu v malinkatém balení, které se skvěle vejde do kosmetické taštičky, nezabírá skoro žádné místo a obsahuje vše, co je potřeba. To je super, jen bych si přála, aby s podobným barevným spektrem přišla právě i Natasha, protože kvalita této paletky od Catrice je bídná. Jak už jsem řekla, paletka obsahuje pět stínů - tři matné a dva třpytivé. Ty třpytivé barvy jsou moc hezké a i na oku se mi líbí. Trochu mi vadí jejich konzistence, jsou to takové ty voskové stíny, na kterých se mi začíná dělat ta odporná krusta, no ale zatím fungují docela v dobře. Největší problém této paletky jsou ale ty matné stíny, které neskutečně práší a nejsou moc pigmentované. Na ruce vypadají docela dobře, ale na oku se s nimi špatně pracuje a barva na oku nejde moc vybudovat. Tmavěhnědý matný stín je z těch matných nejlépe pigmentovaný, ale na oku je divný, vypadá zaprášeně a je s tím pak plno práce než z toho člověk udělá nositelný look. Když už se vám to tedy povede, tak pak ty stíny vypadají docela hezky a drží na oku celý den, ale stejného looku bych s jinými stíny dosáhla za minutu a ne deset. Paletku asi občas vytáhnu, když už ji mám, navíc ten třpytivý hnědý stín vypadá fakt hezky, ale jinak je to další nepoužitelná paleta z drogerie a doporučit ji rozhodně nemůžu. 

MORE THAN GLOW ROZJASŇOVAČ
Také jsem sáhla po rozjasňovači, přesněji řečeno hned po dvou odstínech 010 a 020, jeden je champagne a druhý více do růžova. Líbilo se mi malé skladné balení a také to embosování v samotném rozjasňovači. A musím říct, že jsem s nimi spokojená. Za těch pár korun nejsou vůbec špatné a jedná se o docela povedené rozjasňovače z drogerie. Mají takovou zvláštní texturu, strašně příjemnou na dotek, není to vyloženě taková ta vosková textura, jakou občas rozjasňovače z drogerie mívají. Co je super, tak že zas tolik nepráší. Jsou hodně pigmentované, skvěle se nanáší a tak můžete dosáhnout i velice intenzivního lesku, pokud je to něco, co vyhledáváte. Co se mi líbí, tak že rozjasňovač nemá v sobě takové ty velké třpytky, ale spíše menší třpytivé částečky a lesk. Mám ráda opravdu lesklé rozjasňovače a tak mi vyhovuje, že jde skvěle navrstvit, ale také ho můžete nanést jen lehce, pak pleti dodá takový pěkný jemný lesk. Nejsou to moje nejoblíbenější rozjasňovače, ale používám je teď ráda a klidně je zkuste, jsou super!

BRUSH INK LINKY
Zajímavé je, že linky moc nenosím, ale neustále si nějaké kupuji. 😅U těchto linek mě zaujalo hlavně to papírové balení, ve kterém linky byly zabalené, což ve mně alespoň trochu vzbuzuje důvěru, že je nikdo přede mnou nepoužíval. Docela mě totiž štve, jak v drogerii tento typ produktů není nějakým způsobem bezpečnostně zabalen a vy nemáte jistotu toho, že se opravdu jedná o čerstvý a nepoužitý produkt. Když totiž často vidím ty nenechavé ruce zákaznic, jak vše otevírají a zkoušejí, tak si vážně pak nechci na své oči dávat něco, co by mohlo být někým použité. Je mi to třeba jedno u rtěnek, tužek a podobně, protože to jsou produkty u kterých vidíte na první pohled, jestli už na to někdo sahal nebo ne, ale právě třeba u linek to nepoznáte. Také vás to tak štve? Ale zpět k linkám. Také se mi líbilo, že se jedná o linky, které mají hrot složen z několika chloupků a nejedná se o pevný hrot. Linky jsou hezky černé a perfektně se mi s nimi pracuje, takže za pár vteřin dokážu udělat hezky vypadající linku. Linky rychle zaschnou, nerozmazávají se a celý den drží na svém místě, což je pro mě u linek zásadní. Určitě je nemám naposledy. Stojí pár korun, jsou skvělé a doporučuji je i vám.




insta @hautebasics




Žádné komentáře:

Okomentovat

Thank you for your feedback! :)